Freddie en Repelsteeltje de Das

Toen we afgelopen zomer in Yorskhire vakantie vierden, kwamen we in Skipton terecht. Daar was een erg leuke winkel, Coolcrafting, genaamd. Het is een winkel waar alles naar Stompekompens smaak was. Een van de leukste dingen waren de knuffels van vilt. En Freddie was wel de favoriet. En niet alleen Freddie, ook zijn outfit, en een stoel werden aangeschaft.
Thuis gekomen werd Freddie in elkaar gezet. Dat gaat gedeeltelijk met de naaimachine en veel met de hand.
De kleding zit ingenieus in elkaar, maar je moet wel over voldoende wiskundig inzicht hebben om alles uit de meegeleverde stof te krijgen. Er bleef geen millimeter over, en er moest raad gevraagd worden aan de winkel. Die waren trouwens heel snel met het beantwoorden van mijn vraag. Goede service dus.
De dame van de winkel heeft ook een erg leuk boek geschreven met patronen voor een konijn. Dat staat nu op mijn verlanglijst.

Freddie
Freddie

 

 

 

 

 

Freddie zijn tweedvest
De afwerking van Freddie zijn vest

 

 

 

 

Freddie zijn laarzen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De stoel in elkaar zitten… Dat was niet heel makkelijk. Maar het resultaat is wel erg leuk geworden.

De stoel van Freddie
Freddie in zijn stoel

 

 

 

 

 

 

 

Eén is geen, en Freddie 2 ging in productie. Hier gebruikte ik geen whipstitch maar een blanketstitch en borduurzijde. Allebei de technieken geven een prima resultaat. Handleiding is verder prima! Freddie 2 ging vervolgens als afscheidscadeau naar een vriendin in Bergen, die hem meteen omdoopte tot Repelsteeltje.

Repelsteeltje
Freddie en Repelsteeltje