Het Nivalis avontuur

Toen Sofilantjes met een nieuw patroon uitkwam, moest Stompekompen dat natuurlijk aanschaffen en proberen. De weg ging naar Sting&Stoffer, een fysieke en webwinkel in Esbjerg.Ze zitten in een hal waar ook een vlooienmarkt is. De winkel zelf is groot en mooi opgeruimd. Het assortiment is aardig. Veel jersey, jersey viscose, katoen. Er werd een stofje uitgezocht en we gingen aan de slag.
En waarom zou je niet meteen hacken. Een nadeel was dat er namelijk geen zakken in het patroon waren. En Stompekompen plaatste de zakken iets te laag. Het zag er dus niet uit. Na er een nachtje over geslapen te hebben, werd de Nivalis in 2 stukken geknipt. De onderkant werd met veel gepruts een rokje. Het is niet perfect maar wel draagbaar. De bovenkant werd omgetoverd in een T-shirt. Hiervoor was net te weinig stof, dus dat werd een creatieve colorblocking. De bovenkant van de Nivalis was bij de arm misschien iets te strak.

Mislukte Nivalis van de achterkant
Draagbaar toch?!
Rok en top

Daarom deed Stompekompen bij het volgende model een borstaanpassing. Waarschijnlijk beter maar het is wat moeilijk te beoordelen. Deze Nivalis  is namelijk van merinowol, en heeft een col. Het is nogal een los en relatief zwaar stofje dat wat makkelijk uit model gaat, maar hij is heerlijk om te dragen. Stompkompen heeft geprobeerd om de strepen op elkaar te krijgen. Dat is redelijk gelukt. Dit exemplaar is niet gehackt. Je moet namelijk soms gewoon de handleiding volgen.

De foto´s zijn trouwens genomen bij Museum Jorn in Silkeborg.